Scrambled eggs van tofu deze vegan roereieren worden gemaakt van tofu. Eigenlijk heet het dan ook Scrambled tofu in plaats van scrambled eggs. Veganistisch roerei, deze is echt super lekker! Ik dacht echt toen ik van vegetarier de overstap maakte naar veganist ei heel erg te gaan missen. Maar eerlijk, ik heb het geen moment gemist. Er zijn zoveel lekkere ei vervangers. En daar is dit vegan roerei er eentje van.
Scrambled eggs
Het ziet er gewoon uit als ei, en met kala namak zout smaakt het ook naar ei. Of eigenlijk is deze nog veel lekkerder dan ei en het is nog eens cruelty free ook! Bovendien is deze veganistische versie van dit traditionele ontbijt gezonder, vetarm en cholesterolvrij en boordevol eiwitten. Serveer het als ontbijt of brunch op een warme toast bijvoorbeeld.
Scrambled eggs wat heb je nodig?
- 1 blok tofu
- teentje knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel vegan boter
- theelepel kala namak
- zwarte peper
- theelepel kurkuma
- Gemalen zeewier of zeezout
Hoe maak je deze Scrambled eggs?
- Laat de de tofu uitlekken. Schil en snipper de uien, pers de knoflook
- Doe de boter in een pan en fruit de uien in een koekenpan. voeg na 1 a 2 minuten de knoflook toe en roer goede door elkaar.
- Voeg nu de kurkuma, zwarte peper en kala namak toe. Roer alles goed door elkaar.
- Doe de tofu in een kom en maak het fijn. Voeg de stukken toe aan de koekenpan en roer met een spatel door.
- Serveer op geroosterd brood
Nu kun je heerlijk genieten van een heerlijke Scrambled tofu
Variatie voor de Scrambled eggs
Zin om het gerecht nog wat op te leuken? Je kunt er gebakken champignons, zongedroogde tomaatjes of gewone tomaat, tomatenpuree, sojasaus e avocado aan toevoegen bijvoorbeeld. Dit kan allemaal bij elkaar of een of enkele van deze opties.
Charlotte says:
Mmmm Dat klinkt geweldig. Ga ik zeker eens proberen 🙂