Vegan Scrambled Eggs

Vegan Scrambled Eggs een heerlijk vegan ontbijt.

Deze Vegan Scrambled Eggs zijn gemaakt van verkruimelde tofu in een romige en smaakvolle saus. Heerlijk en vullend, perfect voor een veganistisch ontbijt.

Ontbijt

Veel mensen slaan hun ontbijt over of eten even vlug vlug. Dat is super zonde. Het ontbijt is de start van de dag en een van de belangrijkste maaltijden. Daarom mag het ontbijt best een paar keer per week, wat tijd en aandacht krijgen. En met de juiste voorbereidingen hoeft dit helemaal niet zo lastig en ingewikkeld te zijn.

Vegan scrambled eggs

Ze worden ook wel roerei of roerbakei genoemd. Eigenlijk was ik nooit zo dol op roerei. Deze vegan versie ben ik dol op en niet alleen ik binnen ons gezin. Je maakt het van tofu, en dit net zoals een roerbak ei, in een koekenpan met kruiden door elkaar husselen. Hierdoor wordt het een heerlijk geheel. Lekker met wat gebakken spinazie, tomaat of sla. En uiteraard een geroosterd broodje.

Het ziet er gewoon uit als ei, en met kala namak zout smaakt het ook naar ei. Of eigenlijk is deze nog veel lekkerder dan ei en het is nog eens cruelty free ook! Bovendien is deze veganistische versie van dit traditionele ontbijt gezonder, vetarm en cholesterolvrij en boordevol eiwitten.

Vegan Scrambled Eggs een heerlijk vegan ontbijt.
Afdrukken

Vegan Scrambled Eggs

Vegan roerbakei een heerlijke start van de dag
Gang Breakfast, Ontbijt
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 702kcal
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 250 gram tofu
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kala namak
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • snufje zwarte peper

Voor bij de Vegan Scrambled Eggs

  • 2 tomaten
  • 50 gram verse spinazie
  • 4 sneetjes geroosterd brood

Instructies

  • Laat de tofu uitlekken en snijd het dan in blokjes, doe de tofu in een kom.
  • Voeg de sojasaus, kala namak en kurkuma toe. Laat dit minimaal een uurtje intrekken. Ik laat het ook wel eens een nacht intrekken.
  • Doe het in de koekenpan, en voeg de geperste knoflook en mosterd toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg naar smaak peper toe.
  • Doe de spinazie in een koekenpan en laat het slinken. Je kunt er ook voor kiezen om er sla bij te serveren. De tomaten kun je even bakken in de pan of er rauw in stukken bij serveren.
  • Toast het brood, zelf doe ik dat in de airfryer

Nutrition

Serving: 2personen | Calories: 702kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 48g | Fat: 22g | Fiber: 13g

Variatie voor de Vegan Scrambled Eggs

Je kunt bij de Vegan Scrambled Eggs vele verschillende variaties bedenken. Zo kun je er vegan spek bij serveren. En wat ik zelf wel heel erg lekker vind, gebakken champignons. Zongedroogde tomaatjes, avocado en verse kruiden zoals basilicum, peterselie of bieslook bijvoorbeeld. We hopen je zo een lekker voorzetje te hebben gegeven voor lekkere vegan ontbijtjes.

Dit is ook leuk om te lezen: