Veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten

Veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten

Dit veganistische bolognesesausrecept met gele tomaten is een heerlijke en gezonde manier om van pasta te genieten. De saus is rijk aan groenten en smaakt net zo goed als de traditionele bolognesesaus.

Het verschil tussen rode en gele tomaten?

Het meest zichtbare verschil tussen rode en gele tomaten is de kleur van de schil en het vruchtvlees. Rode tomaten zijn meestal wat groter en hebben een dieprode schil en vruchtvlees. Gele tomaten hebben daarentegen een gele tot gouden schil en vruchtvlees.

Naast hun kleur kunnen er ook smaakverschillen zijn tussen rode en gele tomaten. Over het algemeen hebben rode tomaten een zoetere, fruitigere smaak, terwijl gele tomaten meestal iets minder zoet zijn en een lichtere, frissere smaak hebben.

Het voedingsprofiel van rode en gele tomaten is echter vrij vergelijkbaar. Beide soorten zijn goede bronnen van voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A en kalium, en bevatten ook antioxidanten zoals lycopeen en bètacaroteen.

In de keuken kunnen rode en gele tomaten vaak op dezelfde manier worden gebruikt. Beide soorten zijn heerlijk rauw in salades, op broodjes, of als bijgerecht. Ze kunnen ook worden gebruikt in pastasauzen, soepen en stoofschotels.

 Dalmulino

Eten is niet alleen heel erg belangrijk om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Voor mij is eten echt een feestje en daarom moet het wel van goede kwaliteit zijn. Tijdens mijn zoektocht naar goede pasta kwam ik de online shop Dalmulino tegen. Hier verkopen ze pasta zoals de lekkerste en eerlijkste spaghetti of fusilli. Naast pasta hebben ze dus ook die heerlijke gele tomaten in blik. Ze hebben heerlijke en kwalitatieve olijfolie, rode tomaten in blik, passata en nog veel meer.

Wat ik ook erg prettig vind is dat alle pasta in een volledig recyclebare papieren verpakking zit.

Bij de online pasta shop vind je onder andere:

Nog even alles goed op een rijtje. Een groot aanbod van glutenvrije, biologische volkoren, spelt, vegan of 100% Italiaanse durum tarwe pasta aangevuld met lokale kwaliteitsproducten je vind het allemaal in de webshop.

Veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten hoe smaakt het?

De veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten smaakt anders dan met de rode tomaten. Het is wat zoeter. Vooral de kinderen vonden het lekkerder dan met de rode tomaten. Zelf vind ik de afwisseling wel heel erg lekker. Het is zeker een aanrader om te maken!!

Afdrukken

Veganistische pasta bolognesesaus met gele tomaten

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blik gele tomaten
  • 500 gram volkorenpasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 wortels
  • 1 theelepel edroogde oregano
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 150 gram vegan kaas maakt niet uit plakjes of gersapt
  • 1 pakje vegan gehakt
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui wortel en bleekselderij in stukjes aan toe en bak tot deze zacht en (ui) glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
  • Voeg de gele tomaten met het vocht uit het blik aan het geheel toe. Doe hier ook de kaas bij in en laat deze smelten. Zodra de kaas gesmoten is, kun je de saus pureren.
  • Voeg het vegan gehakt toe aan de saus na het pureren.
  • Kook intussen de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met water. Laat de pasta uitlekken en bewaar ongeveer een kopje van het kookvocht.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de bolognesesaus en meng goed. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
  • Serveer de pasta in kommen of op borden en garneer met verse basilicumblaadjes.

Dit is ook leuk om te lezen: