Op vakantie met licht urineverlies? Dit zijn de duurzame oplossingen

urineverlies

Het plannen van een vakantie is altijd een opwindende tijd. Voor mensen die te maken hebben met licht urineverlies kan het ook een bron van zorgen en ongemak zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele duurzame oplossingen. Om als je last hebt van urine verlies toch volop van je reis kunt genieten.

Herbruikbare incontinentieproducten

Een van de meest duurzame oplossingen voor licht urineverlies tijdens een vakantie. Is het gebruik van herbruikbare incontinentiemateriaal. Deze producten, zoals wasbare incontinentie verband of absorberend ondergoed. Deze zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Deze producten kunnen na gebruik worden gewassen en opnieuw worden gebruikt. Door te kiezen voor herbruikbare opties verminder je de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd door wegwerpproducten. Dit heeft een positieve impact op het milieu.

Biologisch afbreekbare incontinentieproducten:

Als herbruikbare incontinentieproducten niet praktisch zijn voor je reis. Dan zou je kunnen overwegen om biologisch afbreekbare wegwerpproducten te gebruiken. Deze producten zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk kunnen worden afgebroken zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Zoek naar producten die zijn gecertificeerd als biologisch afbreekbaar om er zeker van te zijn dat je een milieuvriendelijke keuze maakt.

Een dagje weg en incontinentie hoe doe je dat?

  1. Als je een dagje weggaat thuis of op vakantie. Kies dan voor incontinentiemateriaal dat zekerheid biedt, dat comfortabel zit en dat eenvoudig te verwisselen is. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van wasbare incontinentie verband en absorberend ondergoed. Komt er dan toch iets door het verband, dan heb je de zekerheid van het ondergoed nog.
  2. Draag bij voorkeur een donkere broek of rok. Hierin vallen eventuele vochtplekjes het minste op.
  3. Zorg dat je schoon incontinentiemateriaal mee hebt. Zo kun je regelmatig vervangen, als dat nodig is.
  4. Zorg ook dat je een zakje of een bakje bij je hebt om het gebruikte incontinentiemateriaal in op te bergen. Zo kun je het mee naar huis of je accomodatie nemen om het weer uit te wassen of spoelen
  5. Neem extra kleding en ondergoed mee voor het geval je toch een ongelukje krijgt.

Het hebben van (licht )urineverlies hoeft uw vakantieplezier niet te belemmeren!

katoenen maandverband voor je menstruatie

Veel mensen gebruiken maandverband bij urine verlies. Dit kun je beter niet doen. Gewoon maandverband heeft niet de eigenschappen de nodig zijn om urine op te vangen.

Voor je menstruatie is het wel een goede tip om herbruikbaar of katoenen maandverband te gebruiken

We hopen dat je met deze tips onbezorgd een dagje weg kan of lekker van je vakantie kan genieten.

Dit is ook leuk om te lezen: