Een steden trip met een ferry

ferry een leuk tripje Newcastle

Een stedentrip is een leuke manier om in korte tijd een stad beter te leren kennen. Tegenwoordig worden de stedentrips met een ferry steeds populairder.

Een stedentrip met een ferry hoe gaat dat?

Met een ferry naar een andere stad gaan is een leuke en relaxte manier van reizen. In een bus zit je veel stil en slapen moet je in je stoel. Als je met een ferry gaat, kun je de hele tijd lopen en dingen doen. Er is een winkel en soms zijn er meerdere, restaurants, bars en in de meeste gevallen is er een speelhal en een bioscoop aanwezig. Dit is wel allemaal tegen betaling. En slapen doe je in je eigen hut met lekkere bedden.

Hoe ziet zo’n reisje er dan uit?

Meestal ga je dag 1 met de ferry vanuit Nederland naar je bestemming. Je overnacht dan op de boot en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar in een van de restaurants. Soms zit het ontbijt erbij in en soms moet je die extra bijboeken. Na het ontbijt kun je nog heel even relaxen (of niet, ligt eraan hoe lang je erover doet) en dan kom je aan in de haven.

Wat je dan gaat doen verschilt per reisje. Als het goed is staan er in de haven bussen klaar die je naar de stad bregen. Is meestal ook nog een half uurtje rijden. Dan kun je daar je eigen gang gaan. Rond 15.45 vertrekken de bussen dan weer naar de ferry. Hier overnacht je dan weer en dan kom je de volgende dag weer aan in de haven van Nederland.

Je kunt er ook voor kiezen om wat langer te blijven. Je boekt dan zelf een hotel of dat zit dan bij de aanbieding van de reis in.

Is het de moeite?

Ja ik ben zowel naar Londen als naar Newcastle heen en weer geweest. Het is echt fijn je bent er even helemaal uit en in een totaal andere omgeving. Het is te doen, maar ik merk ook dat je wel steeds op de tijd let. Meerdere dagen is vaak ook mogelijk.

Eten aan boord

Het diner zit er niet bij in. Deze kun je apart bijboeken. Er zijn verschillende soorten restaurants, dit verschilt per schip. Veel vegan opties zijn er vaak niet. Wat ik zelf altijd doe, is zelf stokbroodjes en lekkere smeersels meenemen. En andere lekkere hapjes.

Meeuwen

Wat super leuk is zijn alle meeuwen die rond de ferry vliegen op het moment dat deze vertrekt. Er komt dan veel vis te voorschijn. Ze komen heel dichtbij je als je ze eten geeft. Echter hou er wel rekening mee, dat dit geen gezonde voeding voor ze. Alleen naar ze kijken en ze laten vliegen is al leuk genoeg!

Wel of geen brood voeren aan de vogels

Wat is er te doen aan boord?

Op de meeste boten zijn er verschillende bars aanwezig waar je iets kunt eten en drinken. Bij sommige is ook live muziek aanwezig.. Er is een game hal waar je spelletjes kunt doen. Voor de kleinere kinderen is er een speeltuintje en kunnen ze kleuren. Ook is er voor hen een speurtocht uitgezet. Er is een winkel aan boord en een bioscoop. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen tijdens de reis.

Wifi aan boord van een ferry

Op zee heb je met je eigen internet geen bereik. Echter kan je mobiel wel contact maken met het maritieme netwerk en dit leiden tot hoge kosten! Daarom is het advies: Zet je roaming uit aan boord!

Er is gratis wifi aanwezig op de boot. Waarschijnlijk moet je wel regelmatig even opnieuw inloggen. Je kunt ook betalen, dan heb je een uur, 3 uur of keuze uit 24 uur. Een uur is rond de 5 euro en 24 uur iets van 17 euro. Let op deze bedragen veranderen regelmatig. Check dus even van te voren.

Ligt eraan met welke maatschappij je gaat. Bij sommige is gratis wifi, je moet dan elk half uur inloggen. En ook verschilt het per maatschappij of je wel of geen stroom op je kamer hebt.

Slapen aan boord?

Je hebt een eigen hut waarin je kunt slapen. Er zijn verschillende soorten hutten. Wij hebben de 4 persoons en 5 persoons alleen maar gebruikt, tijdens onze reizen. De hutten zijn niet erg groot. Het zijn stapelbedden waar je op slaapt. En er is een eigen badkamertje aanwezig met een toilet, douche en een wasbak.

Waar kun je allemaal heen met een ferry?

Dit zijn de meest voorkomende of waar ik zelf ervaring mee heb. Zweden geweest, hier deden wij een rondreis. Ook ben ik met een ferry naar Londen en Newcastle geweest.

  • Londen (Hoek van Holland)
  • Newcastle (vanuit IJmuiden)
  • Schotland
  • Ierland
  • Kopenhogen
  • Zweden (wij hebben dit gedaan als door reis. Je moet dan wel in Duitsland (Kiel) de boot op)
  • Noorwegen (vanuit Delfzijl)

Vanuit Newcastle kun je makkelijk door rijden naar Schotland.

Enkele ferry bedrijven waar je voor een leuke trip zou kunnen kijken:

  • StenaLine
  • DFDS
  • Norway Lines

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook