Amersfoort een leuke citytrip in eigen land

Amerstfoort een perfecte stad voor een dagje uit in eigenland.

Wil jij graag een gezellig dagje uit in Nederland? Amersfoort is dan een leuke stad om eens een dagje heen te gaan. Je kunt er niet alleen heerlijk shoppen, je kunt er ook nog eens cultuur snuiven. Het is een prachtige oude binnenstad, met een oude stadsmuur. Ook op vegan culinair gebied ben je hier aan het juiste adres. Amersfoort is dus een super leuke stad voor een citytrip in eigen land.

Zelf ben ik al meerdere keren in Amersfoort geweest Elke keer weer als ik daar door het centrum loop, geniet ik van de oude stad en de stadsmuur. Het is gezellig en gemoedelijk in de stad.

Historisch centrum

Amersfoort heeft een onwijs mooi historisch centrum. Eigenlijk best gek, dat we op vakantie om ons heen kijken en genieten van alles wat we zien. Meestal vergeet je dat in eigen land helemaal, je gaat gewoon shoppen. Maar dat is in heel veel centrums echt zonde. Zo ook in Amersfoort. Er valt zoveel moois te zien. Al slenterend door de stad, kun je genieten van alle mooie oude panden, en loop ook zeker even langs de pittoreske ‘muurhuizen’.

Winkels

Amersfoort heeft vel leuke winkels. Zo ben ik altijd dol op Ritsuals, veel producten zijn vegan en je kunt er van alles uitproberen. Ik kom er altijd uit met heerlijke zachte en geurende handen. De meeste geuren zijn zo lekker. Bloemenwinkels ben ik ook dol op, ze zien er altijd zo mooi en stijlvol uit. Er is echt voor iedereen wel wat.

Vegan in Amersfoort

Zelf vind ik het leuk om nieuwe hotspots te ontdekken. Er is veel vegan eten te vinden in het centrum. Bij beagls en beans, hebben we eerst wat gedronken. Daar kun je ook heerlijk veganistisch eten. De goldenmilk en spicy sinasappel zijn echte aanraders. Bij Long John’s hebben we genoten van een heerlijke vegan lunch. Er waren meerdere plekken waar we terecht konden. Het is een gezellig bruin cafe, met een fijne sfeer.

Er is meer te beleven in Amersfoort

In Amersfoort is nog veel meer te beleven, dan alleen shoppen en lekker vegan eten. In en om het centrum kun je al heerlijk cultuur snuiven.

Beleef de schoonheid van Amersfoort op een bootje, vanuit de boot heb je een hele andere kijk op het stadscentrum. Al kabbelend over het water van de Amersfoortse grachten geniet je in alle rust van de mooie historische gebouwen, ontdek je de dieren uit de onderwaterwereld en verwonder je je over de bijzondere plantensoorten die langs de kade groeien.

Even ontsnappen aan de stad? Ga dan naar het stadsbos, Nimmerdor. Dit is echt een super en sprookjesachtig bosgebied in Amersfoort met meerdere wandel- en fietsroutes.

Daarnaast zijn er nog allerlei museums te vinden. Bijvoorbeeld, Kunsthal KAdE, Sterrenwacht Midden-Nederland, Waterliniemuseum Fort bij Vechten.

Zo is er voor ieder wat wils te doen. Wij wensen je alvast veel plezier in deze mooi stad. Tijdens jouw city trip in Amersfoort.

Dit is ook leuk om te lezen: