Georganiseerde busreis, waarom ik dat zo leuk vind

georganiseerde busreis.

Georganiseerde busreis: Een stedentrip met de bus heeft meerdere voordelen. Je gaat vanaf de verzamelplaats met een vaste groep in de bus verder. Hierdoor ontstaan er vaak leuke contacten. De bus brengt je overal heen, leuke bezienswaardigheden, meerdere leuke plekken in de stad en weer naar je hotel. Daarnaast heb je nog genoeg vrijetijd om zelf leuke dingen te ontdekken en te doen.

Busreizen inclusief vervoer, overnachtingen en ontbijt

De meeste stedentrips met de bus zijn inclusief vervoer, overnachtingen en ontbijt. Vervoer en overnachting zitten er altijd sowieso bij in.

De buschauffeur tijdens een georganiseerde busreis

Het is fijn om niet zelf te hoeven rijden en lekker om je heen te kunnen kijken. Gezellig te kletsen, lekker op je telefoon bezig zijn of lekker te dommelen.

Daarnaast is het fijn dat de buschauffeur je veel informatie kan vertellen over de stad die je gaat bezoeken. Handige tips waar je rekening mee moet houden.

Je hebt de hele trip dezelfde buschauffeur, die ook meteen je aanspraakpunt is.

Gezelligheid in en buiten de bus

Eigenlijk tijdens al mijn stedentrips met de bus heb ik alleen maar gezelligheid in de bus en erbuiten ervaren. In de bus maak je vaak makkelijk contact, je kletst wat en je komt elkaar steeds weer tegen, tijdens de wandelingen in de stad, in het hotel en weer in de bus. Je kunt makkelijk tips met elkaar uitwisselen.

Tijdens onze trip naar Parijs bijvoorbeeld, zat er een grote familie bij ons in de bus. Ze waren niet alleen super gezellig naar elkaar. Wij hadden ook leuk contact met ze. In Parijs kwamen ze weer tegen en kregen leuke tips. Echt leuk, hoe de oudere meneer kon vertellen over Napoleon en hoe Parijs een beetje in elkaar steekt. En zo wist ik precies hoe we moesten lopen om overal te komen.

En in Praag waren we met een leuke groep, we hadden meerdere excursies en dat was echt gezellig. Je kunt gewoon op jezelf lopen, maar ook kletsen met mensen. Ja, je hebt het vast al door … Ik ben een sociaal dier en klets graag met mensen. Toen we een boottocht gehad hadden, bleek onze bus stuk. Die werd gemaakt. Echter moesten wij bij -10 wel een uur buitenwachten. Daar stonden we dan met z’n allen, springen, gek doen en de moed erin houden met ze allen.

Het leuke vind ik, je bent lekker zelf even tussen uit, maar als je dat wil kun je veel contact met de groep hebben. Er zijn ook altijd mensen in de groep, die graag op zichzelf blijven en dat is ook geen enkel probleem. Niets moet, alles mag.

Baggage

In de bus kun je vaak net iets meer aan bagage meenemen dan in het vliegtuig. Op de luchthaven wordt je koffer gewogen en heb je meer bij je … Dan moet je of bijbetalen of er dingen uithalen. Daarbij moet je voor het vliegtuig een koffer bijboeken. In de bus mag je per persoon 20 kilo meenemen. Dit wordt niet exact nagewogen en heb je wat meer geshopt, wordt er vaak ook niet moeilijk over gedaan om dit in de bus erbij mee te nemen. Daarnaast mag je ook handbagage meenemen in de bus. Dit mag in het vliegtuig overigens ook gewoon.

Waar moet je op letten bij een Georganiseerde busreis?

Vroeger boekte ik regelmatig een weekendje Parijs voor toen nog 99.- gulden. Je moet voor dat geld niet verwachten dat je in een 5 sterren hotel zit. Wij kwamen altijd in een achterwijk van Parijs. De bedden waren prima, het ontbijt oké en vaak kon je rondom het hotel prima iets doen. En je zag een stuk van Parijs waar je anders nooit zou komen, zelf vond ik dit altijd erg leuk.

Het avond eten

Meestal vind ik het avondeten erg tegen vallen en wil dan gewoon op eigen gelegenheid ergens eten.

De laatste keer dat we naar Parijs gingen met de bus (zomer 2021) zaten we zo afgelegen, dat je nergens terecht kon en we aangewezen waren op het diner in ons hotel. En dat was echt slecht en dan zeg ik het netjes. Er waren daar ook heel veel klachten over gekomen.

Let daarom goed op, als je zelf wil eten of zelf dingen wil ondernemen of die mogelijkheden er in de buurt zijn. Meestal staat er al naar welk hotel je gaat en anders kun je even bellen om dit te vragen.

Als vegan goed voorbereid met de bus op reis

Als vegan goed voorbereid met de bus op reis: Waar je reis met de bus ook naar toe gaat en hoe vaak je onderweg ook stopt. Mijn ervaring is dat het vegan eten onderweg altijd tegenvalt. Daarom ga ik graag goed voorbereid op reis.

Ook weet tijdens onze reis naar Parijs viel het mij op dat de opties voor vegan erg beperkt zijn. Daarom heb ik het graag zelf in de hand en nee ik gewoon lekker mijn eigen lekkers mee. In dit artikel kun je daar alles over lezen.

Bij een georganiseerde busreis genoeg vrije tijd

Bij een georganiseerde busreis zijn veel dingen al voor je geregeld. Echter is er nog meer dan genoeg tijd om zelf dingen te ondernemen. En vind je een excursie die op de planning staat niet leuk? Je hoeft niet mee. Meestal moet je nog apart betalen voor de excursies en in plaats daarvan kun je ook lekker zelf iets gaan doen. Je kunt dan met de buschauffeur afspreken waar je elkaar weer treft.

Leuke reis weetjes van Yvonne