Hachee van oesterzwammen

hachee van oesterzwammen maken

Hachee van oesterzwammen: Hachees werden al gegeten op middeleeuwsebuffetten .Braadvleesresten werden verwerkt met de groenten die op dat moment in de moestuin stonden . Om het vlees malser te maken werden zure vloeistoffen toegevoegd zoals wijn of azijn . Hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken:hacher . Zo kun je ook oesterzwammen (grof) hak-ken voor een ouderwets Hollands stoofgerecht met een dikke jus van uien, wijn en flink wat peper,kruidnagels en laurier .

Wat heb je nodig voor de hachee van oesterzwammen?

  • 5 uien
  • 4 el zonnebloemolie
  • 500 g oesterzwammen
  • Gedroogd eekhoorntjesbrood (kan ook zonder)
  • 5 hele peperkorrels
  • 3 el tarwebloem
  • 500 ml rode wijn
  • 1 tl suiker
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Hoe maak je de Hachee van oesterzwammen?

  1. Halveer de uien en snijd ze in rin­gen en snijd de paddenstoelen in gelijke stukken. Kneus de peper­korrels en bestrooi er de uienrin­gen en paddenstoelen mee.Verhit de olie in een braadpan en bak de oesterzwammen al om­scheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.
  2. Voeg de ui toe en fruit het mengsel 5 min. al roerend op laag vuur. Bestrooi het met de bloem en laat op laag vuur 3 min. garen.
  3. Voeg de wijn, gedroogd eekhoorntjesbrood, suiker, laurierblaadjes en kruidna­gels toe. Stoof de hachee met de deksel op de pan op laag vuur in circa 30 min. gaar; roer af en toe door.
  4. Laat de hachee zonder dek­sel verder koken tot de saus de ge­wenste dikte heeft en de alcohol verdampt is.

Dit lekkere recept komt uit het boek: Wildoogst

  • Auteur: Elsje Bruijnesteijn
  • Uitgever: Lannoo
  • ISBN: 978 90 8989 854 8
  • Wildoogst is onder andere te koop bij Bol.com

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit recept: Hachee van oesterzwammen gerust op social media.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *