Hachee van oesterzwammen: Hachees werden al gegeten op middeleeuwsebuffetten .Braadvleesresten werden verwerkt met de groenten die op dat moment in de moestuin stonden . Om het vlees malser te maken werden zure vloeistoffen toegevoegd zoals wijn of azijn . Hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken:hacher . Zo kun je ook oesterzwammen (grof) hak-ken voor een ouderwets Hollands stoofgerecht met een dikke jus van uien, wijn en flink wat peper,kruidnagels en laurier .
Wat heb je nodig voor de hachee van oesterzwammen?
- 5 uien
- 4 el zonnebloemolie
- 500 g oesterzwammen
- Gedroogd eekhoorntjesbrood (kan ook zonder)
- 5 hele peperkorrels
- 3 el tarwebloem
- 500 ml rode wijn
- 1 tl suiker
- 2 gedroogde laurierblaadjes
Hoe maak je de Hachee van oesterzwammen?
- Halveer de uien en snijd ze in ringen en snijd de paddenstoelen in gelijke stukken. Kneus de peperkorrels en bestrooi er de uienringen en paddenstoelen mee.Verhit de olie in een braadpan en bak de oesterzwammen al omscheppend op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin.
- Voeg de ui toe en fruit het mengsel 5 min. al roerend op laag vuur. Bestrooi het met de bloem en laat op laag vuur 3 min. garen.
- Voeg de wijn, gedroogd eekhoorntjesbrood, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Stoof de hachee met de deksel op de pan op laag vuur in circa 30 min. gaar; roer af en toe door.
- Laat de hachee zonder deksel verder koken tot de saus de gewenste dikte heeft en de alcohol verdampt is.
Dit lekkere recept komt uit het boek: Wildoogst
- Auteur: Elsje Bruijnesteijn
- Uitgever: Lannoo
- ISBN: 978 90 8989 854 8
- Wildoogst is onder andere te koop bij Bol.com
Dit is ook leuk om te lezen:
- Crème brûlée met gekarameliseerde ananas
- Paddenstoelenschotel met Parelcouscous
- Alles over eetbare paddenstoelen
Deel dit recept: Hachee van oesterzwammen gerust op social media.