Vegan hapjes, wij hebben er maar liefst 38 voor je op een rijtje gezet. Deze heerlijke veganistische hapjes zijn perfect voor elke gelegenheid! Of je nu een feestje organiseert, een gezellige borrelavond plant, opzoek bent naar de lekkerste vegan tapas hapjes of .. Laat je inspireren door de diversiteit en eenvoud van deze recepten.
Wij zijn dol op heerlijke hapjes en hebben dan ook met grote regelmaat een gezellige tapas avond of borrelplank. De meeste van deze hapjes zijn ook zeer geschikt om te serveren tijdens een feestje (verjaardag) of voor bij de borrel.
Meloen, munt en feta salade
Je kunt kiezen voor een of twee soorten meloen. Snijd deze in stukjes en doe daar gesneden vegan feta en verse munt door. Goed husselen en je hebt een top gerechtje.
Loempia’s met zuurkool
Ja deze combinatie moet je maar bedenken … Maar is echt zo onwijs lekker.
Hoe maak je deze lekkere zuurkool loempia’s?
Stokbroodjes met vegan kaas, rode bietjes en blauwebes
Deze zijn echt zo onwijs lekker! Echt een aanrader om te maken voor je feestje, spelletjes avond of heerlijk voor bij de borrel. De smaakcombinatie is echt bijzonder een verwennerij voor je smaakpapillen.
Hier kun je lezen wat je nodig hebt en hoe je ze maakt: Stokbroodjes met vegan kaas, rode bietjes en blauwebes
Geroosterde kikkererwten
Geroosterde kikkererwten, simpel om te maken en zo onwijs lekker en ook nog eens heel voedzaam. Week de kikkererwten minimaal 8 uur. Zelf zet ik ze altijd voor het slapen gaan in het water. Pak een koekenpan, doe daar de uitgelekte kikkererwten in, doe er dan kruiden naar keuze bij. Zelf doe ik vaak zout (herbamare van Vogel), paprika poeder, kurkuma en peper. Maar soms pak ik ook een mix voor curry’s bijvoorbeeld. Probeer het gewoon eens uit met kruiden die jij lekker vind. Je doet de kruiden erbij , blijf goed roeren en met een paar minuten zijn ze klaar. Je kunt ze warm eten of laten afkoelen.
Zoete aardappel chips
Hoe leuk, lekker en gezond is het om zelf groente chips te maken? Wij hebben deze keer deze super lekkere Zoete aardappel chips gemaakt. Maar je kunt van de meeste groenten wel chips maken.
Hier kun je precies lezen hoe je deze lekkere chips maakt: Zoete aardappel chips maken
Liever chips maken van boerenkool? Boerenkoolchips, lekker en gezond … zo maak je het
Tomaten-olijven sticks
Dit is echt super lekker en makkelijk om te maken. En je scoort er zeker punten mee.
Wat heb je nodig, voor deze tomaten-olijven sticks
- kleine tomaatjes
- olijven
- blaadjes basilicum
- Prikkers
Afhankelijk van hoeveel je wil maken. Bijvoorbeeld voor 10 sticks, heb je van alles 10 nodig.
Vegan verjaardaghapjes … Hoe maak je deze sticks?
Doe eerst een olijf op de prikker, doe het basilicum blaadje dubbel en prik die ook op de prikker. Doe tot slot het tomaatje
Tomaten-mozzarella sticks
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten vegan mozzarella te vinden. Zelf haal ik ze bijna altijd in Duitsland in de supermarkt.
Je vervangt hier de olijven voor stukjes mozzarella. Doe er een beetje balsamico azijn over voor nog meer smaak.
Vegan aardappelgratin of Patatas bravas
Aardappelgratin is net iets luxer dan de patatas bravas. En beide super lekker. Toch vind ik zelf de patatas bravas net iets lekkerder en de meeste kinderen ook. Beide maken kan natuurlijk ook. Kan iedereen kiezen of van beide wat nemen.
Zo maak je de Patatas bravas en zo de Vegan aardappelgratin
Wraprolletjes
Dit is ook altijd een succes. Je kunt er van alles in doen. Deze heb ik gemaakt met een vegan roomkaas, deze heb ik over de wraps uitgesmeerd. Gevuld met bonen, mais, ui en tomaten, allemaal in stukjes gesneden. Je kunt er ook nog champignons, paprika en bleekselderij aan toevoegen bijvoorbeeld. fruit de uien, champignons, bleekselderij en paprika. Voeg tot slot de bonen, mais en tomaatjes toe. Verdeel dit over de met roomkaas in gesmeerde wraps en rol ze op. Zet ze in de koelkast en snijd in stukjes voordat je ze serveert.
Vegan kaasbroodjes van bladerdeeg
Hapjes van bladerdeeg doen het ook altijd goed. Deze heerlijke vegan kaasbroodjes zijn super lekker en mega makkelijk om te maken.
Vegan kaasbroodjes, zo maak je ze
Bitterballen
Bitterballen zijn een oer-Hollandse borrelhap. Deze snacks zijn niet alleen zeer geliefd is bij Nederlanders! Met deze vegan bitterballen maak je het feestje helemaal compleet. Ze mogen dan ook zeker niet ontbreken bij een borrel, op de borrelplank, verjaardag, of gewoon omdat je er zin in hebt.
Vegan bitterballen, zo maak je ze
Vegan saucijzenbroodjes
Eigenlijk weet ik niet wat ik hier van kan zeggen. Ze zijn mega lekker, en ze mogen zeker niet ontbreken in dit lijstje. En op je borrelplank, bij de tapas of … Het hele recept stap voor stap kun je hier vinden: Vegan Saucijzenbroodjes, hoe maak je die?
Nog meer lekkere bladerdeeg hapjes: 5x De lekkerste vegan bladerdeeg hapjes
Stokbroodjes met mozzarella en tomaatjes
Ze zijn lekker en super makkelijk om te maken.
Zo maak je deze Stokbroodjes met mozzarella en tomaatjes
Bruschetta
Bruschetta’s doen het ook altijd goed! Voor het klassieke recept heb je nodig:
- 1 stokbrood in sneetjes
- 4 a 5 tomaten of 15 cherry tomaatjes
- 1 teen knoflook
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
- Pers de knoflook en doe dit in een schaaltje met wat olijfolie. Meng dit door elkaar.
- Snijd het stokbrood in sneetjes en bestrijk het met het olie-knoflookmengsel
- Doe ze 15 minuten in de oven
- Snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.
- Hak de basilicum fijn en schep door de tomaten. Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.
- Doe het tomatenmengsel op de broodjes vlak voor het serveren.
Stokbrood met diverse lekkere smeersels:
Zet een schaal of broodmandje met gesneden stokbroodjes op tafel. Serveer hier een aantal lekkere smeersels bij.
- Vegan Kruidenboter
- Pesto, zeven keer met een ander kruid …
- Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten
- Vegan paddenstoelen tapenade
- rode bieten Hummus
- Hummus het basis recept …
- Broodje vegan komijnekaaz
Vegan tonijnsalade
Ook super lekker voor op een stokbroodje of gewoon sneetje brood.
Hier kun je het heerlijke recept vinden: Vegan tonijnsalade
Gevulde champignons
Gevuld met een mengsel van ui, knoflook, spinazie en vegan kaas.
Haal de steeltjes uit de champignons en snijd in stukken, die dit samen met de knoflook, gesneden ui in een hapjes pan, fruit ze aan en doe dan de spinazie erbij tot het gaat slinken doe ook de kaas erbij en laat dit samen smelten.
Doe wat olie naar keuze over de champignons en vul deze met het spinazie mengsel.
Driehoekjes van filodeeg gevuld met o.a. spinazie
Deze vegan driehoekjes van filodeeg gevuld met vegan kip en mango, en vegan geitenkaas en spinazie. Hebben een heerlijke bite en zijn lekker knapperig. Ideaal voor een feestje, borrel, voorgerecht of gewoon voor een gezellig filmavondje.
Je kunt de filodeeg driehoekjes bakken in de oven voor een minder vet resultaat. Wij hebben ervoor gekozen om ze te frituren in olie. Daar worden ze lekker knapperig van.
Hier kun je zien hoe deze heerlijke Driehoekjes van filodeeg maakt.
Gevulde perziken met vegan tonijn
Lekker fris en simpel om te maken.
Hier kun je het recept naar de Gevulde perziken met vegan tonijn vinden.
Bloemkool hotwings met barbecuesaus
Bloemkool hotwings met barbecuesaus: How to make junkfood less junk? Deze hotwings zijn hier een perfect voorbeeld van
Hier vind je het recept van de Bloemkool hotwings met barbecuesaus
Zoete aardappel patat …
Wij hebben een nieuwe favoriet erbij. Deze heerlijke zoete aardappel patat. Wij zijn er echt dol op en je hebt ze zo gemaakt. En patat, klinkt niet heel erg gezond toch? Nou dat is dan een mooie bijkomstigheid. Deze patatjes van zoete aardappel zijn niet alleen mega lekker, maar ook nog eens gezond.
De link naar het recept Zoete aardappel patat, zo maak je het
Groente sticks met hummus
Groenten en hummus gaan super goed samen.
- Wortels in repen gesneden
- Komkommer (plakjes of repen)
- Bleekselderij in repen
- Sperziebonen (even 5 a 8 minuten koken)
- Paprikareepjes
- Radijs is ook erg lekker met hummus
- Rauwe Broccoliroosjes
- Rauwe Bloemkoolroosjes
Wortel-linzenballetjes
Lekker en gezond en een mooie variatie in alle andere hapjes in dit lijstje.
Hier kun je het recept vinden: Wortel-linzenballetjes
Vegan Nacho’s
Wie houdt er niet van? Deze heerlijke Vegan Nacho’s mogen dan ook zeer zeker niet in ons lijstje vegan hapjes ontbreken.
Het recept van de Vegan Nacho’s vind je hier: Vegan Nacho’s
Geurige citroengras-tofukikkererwtballetjes met zoete chilisaus
Tofu en kikkererwten zijn mijn nieuwe beste vrienden. In combinatie met aromatische kruiden en specerijen als gember, citroengras en koriander, veranderen deze bescheiden ingrediënten in iets heel bijzonders. Dit eenvoudige, smakelijke voorgerecht is perfect voor een groot feest. Je kunt de balletjes zelfs van tevoren bakken en ze warm houden in de oven, tot je klaar bent om ze te serveren.
Hier vind je alles over deze lekker citroen balletjes: Geurige citroengras-tofukikkererwtballetjes met zoete chilisaus
Vegan spekkoek
Ik ben er echt dol op. En dit recept is echt geweldig! Oké het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wat.
Hier vind je het geweldige recept: Vegan spekkoek
Komkommer met vegan brie of geitenkaas
Deze zijn super lekker en passen goed op een borrelplank, lekkere hapjes voor een verjaardag, als voorgerechten of .. Het lekkere frisse van de komkommer gecombineerd met de hartigheid van de vegan brie of vegan geitenkaas en tot slot een lekkere zoete rozijn er bovenop of een hartig stukje walnoot.
Samosas of gyoza
Ik ken ze vooral als samosas en ben er echt dol op. Als ik ergens ben en ik zie ze op de kaart staan, dan bestel ik ze. Ik heb ze ook een paar keer zelf gemaakt, echt een aanrader! Je kunt ze vullen met wat jij lekker vind. Om je een idee te geven kun je hier een lekker recept vinden: Gyoza met spitskool & champignons
Norirolletjes met groenten en vegan zalm
Hoe maak je deze heerlijke vegan norirolletjes en wat heb je nodig?
- 4-6 vellen nori (zeewierbladen)
- 2 kopjes sushi-rijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
- Kant-en-klare vegan zalm
- Sojasaus (voor serveren)
Bereid de rijst:
- Spoel de sushi-rijst meerdere keren af met koud water totdat het water helder is.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de rijstazijn, suiker en zout en verwarm dit kort totdat de suiker is opgelost.
- Roer het mengsel door de gekookte rijst en laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Rol de sushi:
- Leg een nori vel op een sushimatje met de glanzende kant naar beneden.
- Verdeel een dunne laag rijst gelijkmatig over het nori vel, laat bovenaan 2 cm vrij.
- Leg een paar reepjes komkommer en kant-en-klare vegan zalm in het midden van de rijst.
- Rol de sushi stevig op met behulp van het matje, bevochtig het laatste stukje nori met water om de rol te sluiten.
Snijd en serveer:
- Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm dik met een scherp mes.
- Serveer met sojasaus.
Groente- en fruitspiesjes
Dit staat super vrolijk op je borrelplank, of tafel of en ze zijn super makkelijk om te maken. Combineer kleurrijke stukken fruit zoals ananas, druiven, aardbeien en kiwi op spiesjes. Voor een hartige versie kun je cherry-tomaatjes, komkommer en gegrilde groenten gebruiken, eventueel met vegan feta of mozzarella.
Komkommer kerstbomen
Oke het zijn dan misschien kerstbomen, maar ze kunnen ook op andere momenten prima geserveerd worden. Kijk hoe leuk ze eruit zien. Je kunt aan de onderkant voor verschillende lekkere dingen kiezen, Brood, schijfje komkommer, rijstwafel (mini), tomaat, blok vegan kaas etc.
Vegan Bladerdeegstengels met paprika
Hapjes met bladerdeeg zijn bijna altijd goed. Deze heerlijke bladerdeegstengels met paprika, zijn onwijs lekker. Je kunt er natuurlijk ook een totaal andere vulling naar eigen smaak in doen. Zelf maak ik ze ook wel eens met champignons en een roomsaus. Het recept van deze bladerdeegstengels kun je hier vinden.
Vegan feta meloen olijf spies
Het zoete met het hartige is een traktatie voor je tong. Je snijd de vegan feta in blokjes. Ik heb ze gemarineerd met gehakte nootjes en kruiden zoals basilicum en koriander. Fijn hakken, in een kommetje doen en daar de feta door halen. Dan met de stukjes meloen, olijf en een blaadje munt op een spiesje.