Deze Auberginedip met rode paprika is echt zo lekker, of je het nu bij een tapas tafel, vegan barbecue, bij de lunch of bij de borrel (of waar je maar wil) serveert. Het past altijd. Lekker op een toastje of stukje stokbrood bijvoorbeeld.
Dit gerecht serveer ik graag met stokbrood, warm naanbrood, wrap chips, pitabrood of…
Auberginedip met rode paprika voor 4 personen
- 1 kilo rode paprika’s
- 3 aubergines
- sap van 1 citroen
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl cayennepeper
- 4 el (extra vierge) olijfolie
- zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze lekkere auberginedip met paprika
Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af laat ze dan afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.
Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer het in een leuke kommetje of schaaltje met brood
Shoptips, hier vind je de leukste tapasschaaltjes
Zelf chips maken van wrap is heel makkelijk!
Snijd de wrap(s) in puntjes en leg ze dan op de bakplaat. Je kan ze nog kruiden door ze een beetje in te smeren met olie en daar dan kruiden op strooien, maar is voor bij dit gerecht niet echt nodig. Doe ze dan 10 a 15 minuten in de oven op 180 graden.
Auberginedip met rode paprika
Ingrediënten
- 1 kilo rode paprika’s
- 3 aubergines
- 1 het sap het sap van de citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel cayennepeper
- naar smaak zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
Instructies
- Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de paprika’s en aubergine door de midden en leg deze op de bakplaat. En rooster ze in 30 minuten. Doe ze daarna in een kom of pan en dek dit af laat ze dan afkoelen. Trek daarna de velletjes van de aubergine en verwijder bij de paprika zowel de velletjes als de zaadjes.
- Pureer daarna de aubergine en paprika met de blender (of keukenmachine). Voeg het citroensap en de geraspte knoflook toe aan het mengsel en daarna ook de paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie en dan alles nog een keer goed mengen. Voeg naar smaak zout en peper toe
5 thoughts on “Auberginedip met rode paprika”