Herfst-outfit bij de kringloop in Groningen

kleding kopen bij de kringloop

kringloop: Oktober is voor mij een maand dat ik enkel en alleen tweedehands koop. Dat is een doel dat ik een maand of twee geleden heb bedacht, september kwam erg snel, nu zit ik er middenin. Ik heb inmiddels al wat leesmateriaal gekocht en enkele dvd’s. Er ging een lampje branden, waarom niet een leuke herfst outfit shoppen bij de kringloop? Zo gezegd, zo gedaan.

Fairback kringloop in Groningen

Al tijden ben ik opzoek naar een tuinbroek, maar vinden wat ik zocht, dat lukte niet. Ik kom Fairback binnen, de engelen beginnen te zingen en een spotlight schijnt op die ene, jawel tuinbroek! Ik kan mijn geluk niet op, hij is mooi en mijn maat ook. Glimlach verschijnt, ik laat hem niet meer los. De rest nog bekeken, maar dat valt in het niets. Ik pas hem, zit me als gegoten, alsof hij voor mij is gemaakt! Ben hier erg blij mee! Dit is de eerste onderdeel waar de rest van mijn outfit bij moet passen. Het centrale item zeg maar.

Als je hoort hoeveel die kostte, word je gek. Ik betaal er 1,80 voor. Vind je het gek dat ik met een nog grotere lach wegliep? Ik voel me er een soort superheld in, een bad-ass. Dat komt door het speelse effect dat hij heeft, hij ziet er misschien alleen maar zwart uit, wat klopt. Hij is gemaakt van twee soorten stof, denim en een soort wetlook stof. Aan de voorkant zit dat op de knieën en achter loopt het van de billen helemaal naar beneden tot de knieën om vervolgens over te lopen in spijkerstof. Dat maakt het tot een speciaal, centraal kledingstuk. Boven de broek gedeelte, zit het gedeelte dat je over je schouders moet schuiven, in het midden van dat gedeelte zit een rits. Zo kan hij snel aan en uit. Helemaal bovenin zit een drukknopje. Het belangrijkste is het gevoel dat je hebt in een kledingstuk en deze tuinbroek voelt zo fijn!

Oale Boudel kringloop in Groningen

Bij Oale Boudel pik ik een bruin coltruitje op. Het is gemaakt van een geribbelde stof, hij valt mooi voelt zacht en lekker aan. Zwart met bruin vind ik een mooie combinatie. Hier vind ik verder niks dat bij mijn outfit past. Ik betaal er 1,25 voor. Dit truitje ligt qua kleur dichtbij mijn huidskleur, deze is uiteindelijk niet de winnaar geworden voor bij mijn outfit. 

What’s in tweedehands in Groningen

Ik vervolg mijn weg naar What’s in. Daar vind ik een vestje in panterprint. Ik draag het vestje dicht, onder de tuinbroek. Zacht voelt het, geeft me een dierlijke stoerheid. Verrassend warm is ie. Het geeft een beetje kleur in mijn verder zwarte outfit. Ik draag nooit dierenprints, maar dit vind ik gek genoeg leuk staan. De kosten komen op 4 euro.

Mamamini heeft meerder locaties

Dan ga ik al duimend naar Mamamini, ik wil dolgraag nog iets erbij. Laat er een jas, tas of schoenen zijn! Bij schoenen kijk ik eerst, er zit niks bij, jassen ook niks. Tassen, nu zakt de moed me in de schoenen. Helemaal niks. Het idee voor deze blog parkeer ik, dit is inmiddels de vierde kringloop en ik zit muurvast. Ik maak nog een laatste tripje langs de schoenen, dan toch, daar staan ze, stoere zwarte nep-leren laarzen. Ze zien er als nieuw uit, ze kosten 10 euro. In mijn maat zijn ze, de glimmende goudkleurige details vind ik leuk. In de winkel geroken aan de laarzen om zeker te zijn dat het geen leer is. Ze lopen ook lekker, niet volledig onbelangrijk. Wat wil een mens meer! Samen met de tuinbroek zit het snor met de stoere edgy stijl, die ik dolgraag wilde bereiken na mijn centrale item te hebben gevonden.

Eindresultaat

Ja, het kostte moeite en ik heb wat haren uit mijn hoofd getrokken, om het voor elkaar te krijgen. Het eindresultaat is toch ontzettend leuk en edgy geworden? Tweedehands kopen draait om geluk, kijken en nog eens kijken. De eerste keer kun je dingen over de kop kijken. In totaal heb ik 15.80 betaald. De kosten van het bruine col-truitje heb ik niet gerekend. Die ga ik vast dragen, want hij is wel erg leuk. 

Wil je een uitdaging aangaan en ook eens een tweedehands outfit kopen? Cool, doen!

Dit is ook leuk om te lezen: