Unieke date ideeën voor Valentijnsdag

Uiteten, naar de film gaan, picknicken. Dit zijn natuurlijk allemaal super romantische afspraakjes die veel koppels graag met elkaar delen. Echter zijn dit wel de wat meer standaard afspraakjes. Zijn jij en je partner op zoek naar iets nieuws om samen te doen deze Valentijn? Of heb je misschien een eerste date en ben je van plan om iets speciaals te doen met zijn tweeën? Hier vind je 10 unieke date ideeën om inspiratie op te doen voor een onvergetelijk afspraakje deze Valentijnsdag.

Zelf kaarsen maken

Het is zeer gebruikelijk om tijdens jullie romantische dinertje, een sfeervol kaarsje aan te steken. Hoe leuk is het dan om jullie eigen kaarsen te maken? Je kunt zelf een set aanschaffen via het internet maar ook zijn er een aantal vestigingen in Nederland waar je je eigen kaarsen kan maken. Mijn vriend en ik hebben een keer kaarsen in Eenrum gemaakt. Dat is een heel schattig klein dorpje in Groningen. Hier was een kaarsenhouderij aanwezig en daar hebben wij zelf dinerkaarsen gemaakt. Dit vonden wij ontzettend leuk om te doen samen. Het is gewoon echt even wat anders. Zeker een aanrader dus.

Naar de videotheek gaan

Een knusse filmavond samen onder een dekentje. Dit is misschien wel een van de meest voorkomende date taferelen. Heel begrijpelijk ook, want kosten noch moeite zijn gespaard. Je zet de televisie aan en kiest vervolgens samen een filmpje uit. En tegenwoordig kan je films natuurlijk streamen via platforms als netflix , videoland, etc. Dat maakt het altijd lekker makkelijk. Maar in dit artikel hebben we het uiteraard over unieke dates. Daarom is het misschien leuk om deze filmavond ietsje anders te laten verlopen dan normaal. Naast netflix bestaan er namelijk nog genoeg videotheken vandaag de dag. Bezoek daarom samen een videotheek en kies daar vervolgens 1 of een paar leuke films uit om te kijken. Lekker old school en net weer een tikkeltje unieker dan een gewone filmavond.

Een stijldans cursus volgen

De Weense wals, de cha cha en de Pasa Doble. Dit en nog vele andere dansjes leren jij en je partner tijdens een cursus stijldansen. Wellicht is dit wel een hele toffe nieuwe hobby om samen uit te oefenen. Het is in ieder geval heel romantisch en leuk om samen eens uit te proberen. Als jullie hier goed in blijken te zijn, is het al helemaal fantastisch. Maar je hoeft er ook niet mega goed in te zijn, het gaat vooral om het plezier en de ervaring met elkaar. Samen maar wat stuntelen en er vervolgens om kunnen lachen klinkt ook als een hele leuke uitwerking van deze unieke date.

Naar het kattencafé

Als jullie beiden echte dierenliefhebbers zijn, breng dan eens een bezoekje aan het kattencafé. Hier kan je met katjes knuffelen onder het genot van een kopje koffie of thee met een taartje. Het is leuk om op deze manier samen jullie liefde voor dieren, in dit geval katten, te delen met elkaar. Ook als eerste date kan dit een leuk idee zijn. Eerste afspraakjes zijn namelijk vaak wel spannend. Maar door de katten kan het ijs wellicht vlot gebroken worden en raken jullie daardoor snel aan een leuk kattengesprek.

Het theater

Woon een toneelstuk of musical bij samen. Deze ervaring is heel uniek en ook nog eens romantisch. Laten we zeggen dat dit de alternatieve versie is van een bioscoop date. En als jullie al veel houden van de bioscoop, dan is dit perfect voor als jullie een keer wat anders willen doen. Net als de bioscoop zijn er in het theater ook verschillende genres om uit te kiezen. Een romantisch toneelstuk is voor de gelegenheid erg aan te raden. Het is ten slotte een date met je valentijn. Maar om de date nog weer dat extra sprankeltje uniekheid te geven, is het misschien leuk om een ander soort genre uit te kiezen. Het is maar net wat jullie graag zouden willen. Uniek en romantisch is deze date sowieso al.

Bezoek een beurs evenement

Dit is een grote aanrader om uit te voeren als een van de eerste dates. Als jullie namelijk veel met elkaar gemeen hebben zoals hobby’s of interesses, bestaat er wellicht vast en zeker een passend beurs evenement die jullie samen kunnen bezoeken. Mijn vriend en ik hebben bijvoorbeeld laatst een old timer beurs bezocht. Dit omdat mijn vriend veel interesse heeft in allerlei auto’s en voor mij was het interessant omdat ik heel erg houd van vintage spullen. Dus dat paste perfect bij ons en hier hebben we het heel erg naar ons zin gehad. Dus raad ik het echt aan om dit als een van de eerste dates met elkaar te doen, want waarschijnlijk leer je elkaar op deze manier ook steeds wat beter kennen en je doet allebei iets wat je leuk vindt.

unieke date

Maak een strandwandeling

Een wandeling maken samen kan heel fijn zijn. Je kan perfect met elkaar bijkletsen en genieten van de natuur om jullie heen. Om het een keer even helemaal anders te doen, is het misschien een leuk idee om samen het strand op te zoeken om daar schelpen te zoeken, mooie foto’s te maken, ergens een kopje koffie te drinken en natuurlijk een lange wandeling te maken. Hand in hand. Wat een romantiek!

Poolen

Ga tijdens het stappen gezellig met elkaar een avondje poolen. Dit kun je in de kroeg doen maar er bestaan ook bars waar je apart een pooltafel kan huren voor anderhalf uur met een groep vrienden of dus met zijn tweeën. Zoiets heet een poolcenter of een poolcafé. Ook kan je aan de bar lekkere hapjes en drankjes bestellen voor tijdens het poolen. Dit is zeker een leuk en uniek date idee.

Date voor valentein

Subtropisch zwembad

Zijn jullie zwemliefhebbers en kunnen jullie je uren vermaken in het water? Bezoek dan samen het subtropische zwembad, want dit past helemaal bij jullie. Hier kunnen jullie allerlei wateractiviteiten uitvoeren en een verfrissende duik nemen. En achteraf kunnen jullie je ontspannen in de sauna. Top date! 10x de leukste subtropische zwembaden …

Een vegan kookcursus volgen

Dit is een perfect date idee voor de veganistische doelgroep. Met deze kookcursus leren jullie samen nieuwe vegan recepten kennen en kunnen jullie deze vervolgens bereiden wanneer er een romantisch diner op de planning staat. Dit is leuk voor beginnende veganisten als ervaren veganisten. In beide gevallen valt er altijd wel iets nieuws te leren binnen de vegan keuken. Dus trek je schort aan en geniet van jullie date.

Dit waren mijn aanraders

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren in deze lijst met unieke date ideeën. Het is heel leuk maar vooral ook belangrijk om met je partner nieuwe ervaringen op te doen. Ook is het goed om als eerste date iets unieks te doen, dat neemt juist veel spanning weg als je het mij vraagt. Ik heb daarom mijn best gedaan om met zo veel mogelijk gevarieerde unieke ideeën te komen. Er zou vast en zeker wel een date in de lijst staan die bij jullie in de smaak gaat vallen. Misschien zelfs meerdere. In ieder geval wens ik jullie een hele fijne Valentijnsdag!

Dit is ook leuk om te lezen (en leuk om te doen ook):

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook