Herfstvakantie eropuit tips

Herfstvakantie tips, wat kun je doen?

De zomer is helaas weer voorbij. Dat betekent dat het tijd is voor de herfst. De herfst is de meest kleurrijke jaargetij van het jaar. Voor je het weet is het weer herfstvakantie. Wat kun je allemaal gaan doen tijdens de herfstvakantie? Wij geven je graag tips.

Het regent vaak in de herfstvakantie ….

In de herfst regent het vaak en veel. Laat je hier niet door weerhouden om eropuit te gaan. Kleed je tegen de regen en ga ervoor. Je zou merken als je eenmaal buiten bent valt het best wel mee. En ga je shoppen, wedden dan die kop thee nog lekkerder is na dat je de regen hebt getrotseerd. En anders pak je een leuke binnenactiviteit.

Ga op paddenstoelen jacht in het bos

De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat paddenstoelen in te vinden zijn. Er zijn zoveel soorten paddenstoelen. Weet jij ze allemaal bij naam? de vliegenzwam, die gaat nog wel. Maar wat dacht je van een Valse Hanekam, een Kleverig Koraalzwammetje of een Grote Sponszwam. Je kunt dit met een paddenstoelen app opzoeken of met een boekje over paddenstoelen.

Maak er een spel van, wie vind de meest bijzondere paddenstoel?

Herfstvakantiem paddenstoelen zoeken

Onze paddenstoel zoek tips

  • Kijk goed op de boomstronken op de grond.
  • Naam een spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen te bekijken.
  • Trek regenlaarzen aan
  • Controleer jezelf en de kinderen altijd op teken na een bezoek aan de natuur

Er worden regelmatig in de herfst paddenstoel excursies gegeven ook. Wij zijn ook een keer op paddenstoelen excursie geweest.

Fietsen door Nationale Park Hoge Veluwe

Wil je Fietsen op de Hoge Veluwe en wild spotten? Dan is dit uitstapje in Nationale Park Hoge Veluwe een echte aanrader. De witte fietsen zitten bij de entree prijs in.

Liever een ander natuurgebied in? 6x de leukste uitjes in de natuur

Ontdek een nieuwe stad tijdens de herfstvakantie

Er zijn zoveel mooie steden in Nederland. En er zijn zoveel leuke manieren om een stad te ontdekken. Pak een fiets, of ga eens mee met een rondvaart bijvoorbeeld. Ga met een gids een stadswandeling maken of ga eens naar een musea in deze stad. En uiteraard kun je ook altijd lekker shoppen in het centrum.

Enkele stedentrips tips:

Heksendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn. Het hele park is dan in halloweenstijl en is leuk voor jong en oud. Naast dat het park helemaal aangekleed is in halloweensfeer, zijn er ook extra activiteiten, zoals het spookhuis en een hindernisbaan. Heksendoorn, Avonturenpark Hellendoorn in Halloween sferen

Heb jij ons Vegan Halloween e-book al gezien?

Zwemmen in een zwemparadijs

Zwemmen in een zwemparadijs is ook altijd leuk. En lekker warm. En Nederland heeft heel veel leuke zwemparadijzen. Wij hebben onze 10 favorieten op een rijtje gezet: 10x de leukste subtropische zwembaden …

Bioscoop

Er draaien momenteel weer veel leuke films in de Nederlandse bioscopen.

Vind je het echt te nat of te koud buiten? Dan is de bioscoop een leuk alternatief.

Thuis bioscoop

Zelf vind ik de bioscoop behoorlijk prijzig (ja wat niet tegenwoordig). Daarom doen wij vaak op een regenachtige zondag, de gordijnen dicht en tv aan. Lekker languit op de vloer met een paar matrassen film kijken. Drinken en wat lekkers erbij en genieten maar.

Meer leuke tips om te doen tijdens de herfstvakantie