Jeepsafari Drenthe echt een aanrader

Jeep safari in Drenthe

Jeepsafari Drenthe: Een jeepsafari in Nederland saai? Welnee, samen met Dylan en mijn moeder heb ik een tour gedaan in Drenthe. En ik kan je vertellen dat ik 3 uur lang van iedere minuut genoten heb. Oké, je ziet dan wel geen leeuwen of andere spannende dieren … Wel schapen en kun je herten, vossen en ander Nederlands wild tegen komen.

Jeepsafari Drenthe

Deze toffe excursie duurt bijna 3 uur. Samen met de andere deelnemers en de gids ga je door de mooie natuur rondom Exloo.

De gids legt voor vertrek uit hoe de wagens werken en dan is het tijd om de natuur in te gaan. Je bent bijna meteen in het mooie Unesco-gebied van de Hondsrug.

Eko tours

Wij hebben deze toffe Jeepsafari Drenthe bij Eko tours gedaan. Je kunt daar nog veel meer toffe voertuigen huren om mee de natuur in te gaan. Naast de terreinauto’s kun je deze Eko voertuigen er huren:

 • Eko-Chopper
 • Eko-Bike
 • Eko-Cruiser
 • Eko-Carver
 • Eko-Duo-Chopper

Zelf rijden

Wat deze safari nog leuker maakt, is dat jezelf mag rijden. Dit maakte de safari in Drenthe de beleving nog intenser en leuker. Het was eerst even wennen in de 100% elektrische terreinauto’s. De rem moet je goed intrappen en het duurt iets langer voordat je stil staat.

Waarom is een safari in Nederland dat zo leuk?

De auto’s zijn echt geweldig, ze kunnen tegen een stootje en je wiebelt dat ook wat heen en weer. Soms ga je over wat schuine stukken en is het best spannend of is de kuil wat dieper dan je dacht en vlieg je een stukje de lucht in. We hebben echt onwijs genoten van deze safari.

Schoon kom je niet terug! De terreinauto’s doen het nodige stof opwaaien. Het zand zat echt overal, een lekkere douchebeurt en schone kleren na de tocht zijn geen overbodige luxe.

Weetjes over de Jeepsafari excursies

 • Je kunt deze jeepsafari Drenthe met een groep doen, of samen. Als je samen gaat of als gezin, dan ga je met een groep. Je rijdt allemaal in je eigen terreinauto.
 • De excursie gaat altijd door ongeacht de weersomstandigheden (mits het veilig is)
 • De auto’s zijn open (ze hebben wel een dak), maar bij regen kan de regen wel naar binnen regenen en het zand (stof) waait op. Je komt daardoor wel onder het stof (zand) te zitten. Een zonnebril kan helpen om het niet in je ogen te krijgen. Bij koud weer of bewolking zijn handschoenen ook een goed idee.
 • Als het geregend heeft kan er modder opspatten, als je door een plas rijdt.
 • Onderweg is er een pauze. Je krijgt dan wat drinken. Wil je iets eten of iets anders (of meer) drinken? Neem dist dan zelf mee. Wij hadden lekkere broodjes gemaakt en zelf gevulde flesje water meegenomen.
 • De wagens zijn helemaal elektrisch en daardoor heel duurzaam.

De tour

Er zijn verschillende thema’s voor een leuke tour. De elektrische Eko-Explorer© waar je in rijdt. Is een Nederlands product en helemaal 100% elektrisch. Je mag met de karretjes op de openbare weg rijden, daarom heb je wel een rijbewijs nodig.

Gids

Tijdens de tour ga je altijd op pad met een gids die voorop rijdt. De gids weet de weg in het bos en stopt op verschillende plekken om en interessante informatie te delen. Er wordt niet alleen over de natuur verteld maar ook over de geschiedenis (ijstijd en hoe de hunebedden zijn ontstaan bijvoorbeeld) en cultuur. Wij vonden het erg leuk wat de gids allemaal te vertellen had en kon laten zien.

Deze tour is zeker een aanrader en geschikt voor jong en oud. Er waren ook meerdere kinderen mee met de groep en die vonden het ook erg leuk.

Dit is ook leuk om te lezen:

Heb jij het Gratis e-book smoothies al aangevraagd?