Leuk om te doen op de camping

camping

Op de camping is er voor iedereen van alles te doen. Je kunt heerlijk rondrennen, spelletjes doen en als de camping een zwembad heeft, kun je ook lekker zwemmen. Vaak is er zelfs een kidsclub aanwezig op de camping, zodat kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Relaxen op de camping

Maar natuurlijk is ontspannen ook een belangrijk onderdeel van de vakantie-ervaring. Wat is er nu fijner dan lekker relaxen? Ga comfortabel zitten op een stoel of geniet van ultieme ontspanning in een hangmat. Je kunt jezelf helemaal verliezen in een goed boek, of gewoonweg genieten van de rust om je heen zonder afleiding. De keuze is helemaal aan jou. Een ding is zeker: op de camping is er altijd een plekje te vinden waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Na het ontspanning heb je misschien wel zin gekregen om iets actiefs te ondernemen. Wij hebben enkele leuke tips voor je om op de camping te doen!

Jeux de boules

Jeux de boules is een populair werpspel met ballen dat ook bekend staat onder verschillende namen, zoals pétanque, bocce, of boules. Het is een spel dat vooral in Frankrijk en andere Europese landen geliefd is, maar het wordt wereldwijd gespeeld, vooral op campings, stranden en parken.

Het doel van het spel is om metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein doelballetje, de “cochonnet” (wat ‘biggetje’ betekent in het Frans), te werpen. De kleine balletje wordt aan het begin van het spel in het speelveld gegooid. Vervolgens nemen de spelers om de beurt hun positie in achter een vastgestelde lijn en proberen ze hun metalen ballen zo nauwkeurig mogelijk naar het witte balletje te gooien.

Het spel vereist behendigheid, precisie en strategisch inzicht. Het is belangrijk om de juiste kracht en richting te vinden om de ballen zo dicht mogelijk bij de kleine bal te krijgen. Het kan ook tactisch zijn om ballen van tegenstanders weg te stoten om hun punten te verminderen.

Badminton leuk om te doen op de camping

Badminton is ook een erg leuke activiteit voor op de camping en geschikt voor alle leeftijden.

Het mooie van badminton is dat je het met slechts een paar rackets en een shuttlecock kunt spelen, waardoor het een gemakkelijk mee te nemen en toegankelijke activiteit is voor je campingvakantie. Het spel kan gespeeld worden op verschillende ondergronden, zoals gras, zand of een verharde ondergrond, dus je kunt het vrijwel overal op de camping spelen.

Badminton bevordert actieve beweging en helpt bij het verbeteren van coördinatie en reflexen. Het is een leuke manier om je energie kwijt te raken, vooral na een dag van ontspanning op de camping. Het spel kan zowel recreatief als competitief worden gespeeld, afhankelijk van hoe serieus je het neemt en hoeveel uitdaging je zoekt.

Een ander geweldig aspect van badminton is dat het een sociale activiteit is. Het kan worden gespeeld met vrienden, familie of zelfs met medekampeerders die je net hebt ontmoet. Het zorgt voor een gezellige sfeer waarin iedereen samenkomt om plezier te hebben en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Volleyballen op de camping

Volleybal is echt een team sport en leuk om te doen met andere campinggasten.

Volleybal is een klassiek balspel dat ideaal is voor ontspannen en actief plezier op de camping. Het kan zowel op het strand als op een open grasveld worden gespeeld. Om te beginnen, zet je eenvoudig een volleybalnet op en verdeel je de spelers in twee teams.

Het spel vereist teamwork, communicatie en behendigheid. Het doel is om de bal over het net naar de andere kant te slaan en ervoor te zorgen dat de tegenstanders de bal niet kunnen terugslaan. Elke keer dat een team de bal succesvol over het net brengt zonder dat de tegenpartij deze terug kan slaan, scoort het team een punt.

Volleybal is een competitieve sport, maar het is ook leuk voor spelers van alle niveaus. Het is een geweldige manier om wat lichaamsbeweging te krijgen, terwijl je tegelijkertijd plezier hebt met vrienden en familie.

Bovendien bevordert volleybal de samenwerking tussen teamleden en versterkt het de sociale banden. Het kan een geweldige ijsbreker zijn om nieuwe mensen te ontmoeten op de camping en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Het fijne van volleybal is dat het niet veel uitrusting vereist. Een net en een volleybal zijn meestal voldoende om het spel te starten. Je kunt het eenvoudig inpakken en meenemen op je campingavontuur, wat het een populaire activiteit maakt voor groepen die samen op vakantie gaan.

Of je nu een ervaren volleyballer bent of het voor het eerst probeert, volleybal is een veelzijdige en leuke activiteit die geschikt is voor alle leeftijden. Dus, waar wacht je nog op? Zet het net op en geniet van een competitief potje volleybal op de camping!

Kubb

Kubb ken jij dit leuke spel al? Voor mij is het een vrij nieuwspel. Het is een Scandinavisch werpspel waarbij twee teams proberen elkaars houten blokken om te gooien met houten stokken. Het doel is om de koning in het midden van het speelveld omver te werpen voordat de tegenstander dat doet.

Wandeltocht met speurtocht

Een speurtocht is altijd een spannende en leuke activiteit die je kunt aanpassen aan de leeftijden en interesses van de deelnemers. Het is perfect om te organiseren op de camping of in de nabije omgeving, en het creëert een avontuurlijke en speelse sfeer voor iedereen.

Het organiseren van een speurtocht op de camping

Bij het organiseren van een speurtocht op de camping, kun je de omgeving als inspiratiebron gebruiken om er een cultureel avontuur van te maken. Stel vragen op over de geschiedenis of bezienswaardigheden in de buurt, en laat de deelnemers de antwoorden ontdekken terwijl ze de route volgen. Dit voegt een educatief aspect toe aan het spel en maakt het nog interessanter.

Omgeving verkennen tijdens de speurtocht

Zo kun je de speurtocht op een leuke manier gebruiken om bepaalde plekken in de omgeving te laten ontdekken. Zoals een mooi meer, een schilderachtig kasteel, of andere unieke locaties in de omgeving. Het zal de deelnemers aanmoedigen om op verkenningstocht te gaan en meer te leren over de prachtige plekken in de buurt van de camping.

Om de soeurtoch nog leuker te maken, kun je aan het einde een schat verstoppen, zoals kleine cadeautjes, snoepjes een lekker diner of iets anders creatiefs. Het zal de vreugde van de ontdekkingsreis vergroten en de deelnemers belonen voor hun inspanningen.

Een speurtocht op de camping is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het versterkt de teamgeest, bevordert samenwerking en creëert onvergetelijke herinneringen voor iedereen die meedoet.

Een nachtwandeling maken

Een avontuurlijke nachtwandeling op de camping (of rondom je vakantiehuisje) is een geweldige manier om een onvergetelijke herinnering te creëren. Zodra de duisternis invalt, verandert de hele omgeving en krijg je de kans om de camping op een heel andere manier te ontdekken.

Neem zaklampen mee om je weg te vinden en begin aan dit avontuurlijke nachtelijke ontdekkingspad. Terwijl je door de stilte van de nacht loopt, hoor je de geluiden van de natuur die je normaal gesproken overdag niet zou opmerken. Luister naar de krekels, nachtvogels, en andere mysterieuze geluiden die de nacht tot leven brengen.

De sterrenhemel is vaak adembenemend op afgelegen campings met weinig lichtvervuiling. Kijk omhoog en bewonder de glinsterende sterren en de melkweg die zich als een schilderij boven je ontvouwt. Het is een spectaculair schouwspel dat je diep in verwondering zal brengen.

Tijdens de nachtwandeling kun je ook genieten van de rust en stilte van de natuur. Het kan een heel meditatieve ervaring zijn, waarbij je je gedachten tot rust kunt laten komen en kunt genieten van het moment.

Veiligheid boven alles

Een nachtwandeling is super leuk en een onwijs avontuur. Echter is veiligheid essentieel bij een nachtwandeling. Ga niet naar plekken die gevaarlijk kunnen zijn, zoals het bos of stille weggetjes. Zorg ervoor dat je een goed verlicht pad kiest en dat je de omgeving goed kent voordat je vertrekt. Neem ook altijd een zaklamp en je telefoon mee.

Met een avontuurlijke nachtwandeling op de camping creëer je niet alleen een onvergetelijke herinnering, maar ook een bijzondere connectie met de natuur en het universum. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten en je de schoonheid van de nacht in al haar glorie laat ontdekken.

Zelf doe ik dit wel eens met mijn jongens en die vinden het geweldig en nacht hoeft niet eens perse nacht te zijn. Als het donker is vinden ze het al een heel avontuur.

Gezelschapsspel

Zin in wat minder avontuur gewoon lekker bij de caravan of de tent? Doe dan een gezelschapsspelletje. Wij geven graag enkele voorbeelden:

Vegan eten op de camping

Na het luieren of juist actief bezig zijn wil je ook graag lekker en gezond en niet te duur eten. Daarom hebben wij in dit artikel de lekkerste vegan camping gerechten voor je verzameld. Vegan camping gerechten

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen: