Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Wist je dat eigenlijk best veel voedingsmiddelen eiwit bevatten. Enkele plantaardige eiwit bronnen zijn: Peulvruchten, volkoren producten en ook …
Lees verderVegan online magazine van Nederland
Blog
Vegan knoflook saus hoe maak je het?
Ben jij ook zo dol op vegan knoflooksaus? Naast mayonaise is knoflooksaus wel één van de meest gebruikte sauzen. Bij elke barbecue, gourmet of bij gerechte met vleesvervangers wordt deze saus wel ge…
Lees verderBlog
Harira met brood
We zijn dol op lekker eten en lekkere recepten met jullie delen. We vinden het dan ook erg leuk dat we dit recept van lezeres Monique Van Zomeren Olthof met jullie mogen delen. Harira Harira is een he…
Lees verderBlog
Patatas bravas
De patatas bravas is een typisch Spaans gerecht en mag dan eigenlijk niet ontbreken bij een tapastafel. Je kent ze vast wel van uit eten gaan bij een tapasrestaurant. Wij bestellen meestal ook bij 1 o…
Lees verderBlog
10 tips voor moeilijke eters …
Soms is het lastig om je kind te laten eten. Als dit af en toe is, dan is dit helemaal niet erg. Maar wat als je kind bij elke maaltijd moeilijk doet? Wij geven je graag een paar nuttige tips, die bij…
Lees verderBlog
Puur Thee
Puur thee is in mijn ogen ook wel een beetje dé thee bijbel. Je kunt er van alles in vinden; meer informatie over thee, de lekkerste recepten en vergeet niet dat er ook de prachtigste foto’s in sta…
Lees verderBlog
kala namak wat is het?
Zwart zout, oftewel kala namak (op z’n Indiaas), is een veel gebruikte smaakmaker in Indische n Ayurvedische keuken. Het zout wordt worden vooral gewonnen in de regio’s rond de Himalaya. V…
Lees verderBlog
Falafel sandwich met heerlijke dressing
Falafel is een Arabisch gerecht. Het zijn gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Deze kun je dan gewoon zo eten (met knoflooksaus is wel erg lekker) of op een broodje met sl…
Lees verderBlog
Addis Ababa Ethiopisch restaurant in Amsterdam …
In Amsterdam zijn er vele leuke en lekkere vegan hotspots. Addis Ababa is daar zeker eentje van. Het restaurant is genoemd naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Ababa. Dit betekent letterlijk: “nie…
Lees verderBlog
Geroosterde aardappelen
geroosterde aardappelen zijn een van mijn favoriete bijgerechten. Stoer en knapperig van buiten en zacht van binnen. Ze passen bijna bij elk gerecht, je kunt er ook heerlijk mee dippen in zelf gemaakt…
Lees verderBlog
Vegan broccolisoep
Broccolisoep is echt verrassend lekker en weer eens iets anders dan een pompoen of tomatensoep. Het is niet moeilijk om te maken, maar wel super lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren! Vegan br…
Lees verderBlog
Groene tofu boek met tofu recepten
Toen we dit boek in onze persmap ontvingen waren we meteen geprikkeld en nieuwsgierig naar dit boek. Tofu recepten voor het ontbijt, bij en voorgerechten, lunch, diner en zelfs desserts van tofu. Hela…
Lees verderBlog
Fuerteventura
Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. Het vulkanische eiland kent een droog landschap. Het ziet er dan ook allemaal dor en droog uit. Behalve bij de dierentuin, daar is een heel planten parad…
Lees verderBlog
Vegan uiteten tijdens de kerstdagen … Taverna Doris
Nu was ik de eerste keer al fan van deze Griekse hotspot Taverna Doris. Toen Amy mij belde en vroeg of ik mee wilde om het vegan kerst menu uit te testen en onze eerlijke feedback te geven … Hoefde …
Lees verder