Vegan online magazine van Nederland

Plantaardige eiwitshake

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Wist je dat eigenlijk best veel voedingsmiddelen eiwit bevatten. Enkele plantaardige eiwit bronnen zijn: Peulvruchten, volkoren producten en ook …

Lees verder
vegan knoflooksaus zo maak je het

Vegan knoflook saus hoe maak je het?

Ben jij ook zo dol op vegan knoflooksaus? Naast mayonaise is knoflooksaus wel één van de meest gebruikte sauzen. Bij elke barbecue, gourmet of bij gerechte met vleesvervangers wordt deze saus wel ge…

Lees verder
Harira - Harira marokaanse soep

Harira met brood

We zijn dol op lekker eten en lekkere recepten met jullie delen. We vinden het dan ook erg leuk dat we dit recept van lezeres Monique Van Zomeren Olthof met jullie mogen delen. Harira Harira is een he…

Lees verder
Patatas bravas, lekker en makkelijk om te maken

Patatas bravas

De patatas bravas is een typisch Spaans gerecht en mag dan eigenlijk niet ontbreken bij een tapastafel. Je kent ze vast wel van uit eten gaan bij een tapasrestaurant. Wij bestellen meestal ook bij 1 o…

Lees verder
als je kind niet eten wil - lastige eters

10 tips voor moeilijke eters …

Soms is het lastig om je kind te laten eten. Als dit af en toe is, dan is dit helemaal niet erg. Maar wat als je kind bij elke maaltijd moeilijk doet? Wij geven je graag een paar nuttige tips, die bij…

Lees verder
puur thee - boek - thee - welke soorten thee - thee recepten

Puur Thee

Puur thee is in mijn ogen ook wel een beetje dé thee bijbel. Je kunt er van alles in vinden; meer informatie over thee, de lekkerste recepten en vergeet niet dat er ook de prachtigste foto’s in sta…

Lees verder
Kala namak wat is het? - Kala namak - zwart zout - ei vervanger

kala namak wat is het?

Zwart zout, oftewel kala namak (op z’n Indiaas), is een veel gebruikte smaakmaker in Indische n Ayurvedische keuken. Het zout wordt worden vooral gewonnen in de regio’s rond de Himalaya. V…

Lees verder
aardappels uit de oven - gebakken aardappels - aardappels met schil

Geroosterde aardappelen

geroosterde aardappelen zijn een van mijn favoriete bijgerechten. Stoer en knapperig van buiten en zacht van binnen. Ze passen bijna bij elk gerecht, je kunt er ook heerlijk mee dippen in zelf gemaakt…

Lees verder
broccolisoep - vegan soep - soep -broccoli-

Vegan broccolisoep

Broccolisoep is echt verrassend lekker en weer eens iets anders dan een pompoen of tomatensoep. Het is niet moeilijk om te maken, maar wel super lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren! Vegan br…

Lees verder
Groene tofu boek met tofu recepten

Groene tofu boek met tofu recepten

Toen we dit boek in onze persmap ontvingen waren we meteen geprikkeld en nieuwsgierig naar dit boek. Tofu recepten voor het ontbijt, bij en voorgerechten, lunch, diner en zelfs desserts van tofu. Hela…

Lees verder
vegan eten op Fuerteventura - vakantie -

Fuerteventura

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. Het vulkanische eiland kent een droog landschap. Het ziet er dan ook allemaal dor en droog uit. Behalve bij de dierentuin, daar is een heel planten parad…

Lees verder