Dineren op Paleis Soestdijk met de Maaltuin

Dineren op Paleis Soestdijk

Dineren op Paleis Soestdijk: De Maaltuin is een reizend restaurant. Ze reizen sinds 2016 langs bijzondere plekken zoals kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Wij mochten erbij zijn op Paleis Soestdijk.

Meer dan alleen dineren

De poorten waren nog gesloten toen we aankwamen. Samen met de andere gasten stonden we buiten te wachten. Toen de poorten eenmaal opengingen konden we een voor een naar binnen. We kregen nog een korte uitleg over de route. Langs de route kwamen we vijf vrouwen tegen, die ooit op het paleis gewoond hebben. Alles stond deze avond in het teken van deze vrouwen.

We werden hartelijk onthaald op het paleis, we moesten allemaal blauwe hoezen om onze schoen en doen, zodat de vloer te beschadigt zou raken. Daarna was er een rondleiding door de zalen, waar we konden eten. Je moest van te voren al aangeven in welke zaal je wilde eten. Wij hadden gekozen voor de witte zaal. En zo ontdekten we al wandelend alle ins en outs over deze toffe locatie.

De witte zaal

Wij hadden voor de witte zaal gekozen. Ik had voor deze zaal gekozen omdat ik die het mooiste vond. Hier stonden twee lange rijen met tafels en zaten we met vele anderen aan tafel. Net zoals de koning en de koningin. In de andere zalen stonden ronde tafels. De witte zaal is de oorspronkelijk eetzaal. Hier hebben vele bekende royals gegeten. De zaal is in oorspronkelijk staat gehouden. Leuk weetje de lampen en de gordijnen zijn al zo’n twee jaar oud.

De vorken op de kop

Toen we eenmaal aan tafel zaten viel het mijn zoon gelijk op dat de vorken met de tanden naar beneden lagen. Dit deden ze vroeger om zo te laten zien welk (duur) merk tafelzilver ze hadden. Maar het had nog een reden. Als de vorken op de kop lagen, was je maar een keer welkom.

Dineren op Paleis Soestdijk

Wat een culinair avontuur was dat! Een vijfgangendiner, speciaal voor mij veganistisch . Als eerste werd ik verrast met een knolselderij compote kruiden salade, een perfecte start.

Diner op paleis soestdijk

Het tweede gerecht bracht schorseneren met knoflook en kruiden op mijn bord, en eerlijk gezegd was dit erg lekker, een bijzondere smaak.

Dineren op Paleis soestdijk

Toen kwam het derde gerecht, en wow, dat was een smaakexplosie. Pastinaak met witte chocolade en peterseliesaus – een combinatie waar ik al even naar uitkeek om te mogen proeven.

Het feest ging verder met knolselderij salsa verde hazelnoot, en hoewel het dessert, een panna cotta, op het menu stond, hebben we deze helaas moeten overslaan. De tijd tussen de gerechten was soms wat lang, en tegen de tijd dat het dessert arriveerde, waren we al behoorlijk moe. Het was immers al 23.00 uur, en we moesten nog een stukje rijden.

Dineren op Paleis Soestdijk

Gelukkig werden we bij elk gerecht getrakteerd op een heerlijke bijpassende mocktail, wat de wachttijd zeker verzachtte. Al met al was het een onvergetelijke ervaring bij de Maaltuin in het Paleis, hoewel ze inmiddels alweer naar een nieuwe, unieke locatie zijn vertrokken. Wil je weten waar je ze nu kunt vinden? Check dan snel de website van de Maaltuin voor de actuele locaties!

Wij hebben onwijs genoten van deze heerlijke ervaring.

YouTube

Ben je al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Ontdek een wereld van diverse video’s, waaronder boeiende interviews, Yvonne’s fascinerende dierenweetjes, verslagen van evenementen, meeslepende reisverhalen, inspirerende kookvideo’s en nog veel meer!

Dit is ook leuk om te lezen: