Mauerpark Berlijn, wat is er te doen?

Mauerpark - vlooienmarkt Berlijn - vegan Berlijn - Berlin - Berlijn

Inmiddels ben ik alweer een paar weken terug en zit nog steeds na te genieten van Berlijn. Veel, heel veel vegan eten. Het mauerpark waar op zondag zoveel te doen is. Helaas waren wij er maar 4 dagen, we hadden ons er zeker nog wel 2 weken kunnen vermaken. Een goede reden dus om een keer terug te gaan.

De naam van het Mauerpark (‘muurpark’) verraadt het eigenlijk al een beetje. Hier staat ook de Berlijnse muur. Sinds de val van de Berlijnse muur is het hier iedere zondag groot feest. De sfeer is gezellig en ongedwongen. Naast de vlooienmarkt en de vele foodstandjes is er nog veel meer te doen. Zo zijn er vele spontane optredens van bijvoorbeeld streetdances.

De muur vond ik erg bijzonder en indrukwekkend om te zien. Hier heeft zoveel pijn en zoveel verdriet gezeten. Er zijn steeds artiesten bezig om de muur een andere look te geven en zo is de muur dus elke dag weer anders.

Mauerpark is de place to be op zondag

Op zondag zijn alle winkels in Berlijn gesloten. Dat betekend niet dat je, je dan hoeft te vervelen op zondag in Berlijn. In elke wijk is er dan wel een vlooienmarkt.

Het Mauerpark is wel de grootse van allemaal. Elke zondag kun je hier uren slenteren om de leukste koopjes te scoren. Op de vlooienmarkten kun je echt van alles vinden, kleding, meubeltjes, lp’s, servies, schoenen, tassen, kaarten, posters etc.. Ook zitten er verschillende Berlijnse ontwerpers om hun accessoires te verkopen. Juist de mix van professionele handelaren, particulieren met tweedehands verkoopwaar en de lokale ontwerpers maakt de vlooienmarkt zo leuk en divers. En heb je trek gekregen van al het slenteren en snuffelen in de vele bananendozen? Geen nood er is voldoende vegan keus! Wij hadden zelfs moeite met kiezen.

Karaoke in het Mauerpark, zing jij ook mee?

Naast de vlooienmarkt is er nog een hele grote publiekstrekker in het Mauerpark. Op internet had ik er al over gelezen, de karaoke in het kleine amfitheater in het park. Het begint tegen 15.00 en dat het een publiekstrekker is, dat weten wij nu. Het hele theater zat vol en erom heen stonden ook nog heel veel mensen. Wij hebben een paar optredens gekeken en nee ik voelde mij met mijn valse stem niet geroepen om daar gezellig te komen zingen. Ze waren zo onwijs goed, de dames die wij gezien (gehoord) hebben.

Er is nog meer te doen in het Mauerpark. Naast de vlooienmarkt en de karaoke is er nog veel meer te beleven op zondag in het park. Zo staat er om de paar meter wel straat artiesten iets leuks te doen. Een dansgroep, Afrikaanse trommelmuziek, zangers of zangeressen. Elke muzieksoort kom je er wel tegen, vele soorten dansen. Het is elke keer weer een verrassing wat je nu weer tegen gaat komen.

Dit staat er dus allemaal om heen te luisteren en proberen te kijken naar de karaoke in het Mauerpark

Alleen op zondag is er van alles te doen en te beleven in het Mauerpark elke andere dag is het een heel gewoon stadspark waar buurtbewoners hun hondjes uitlaten. In het park mag je ook barbecueën, wij hebben lekkere vegan barbecue tips voor je.

Vegan eten

Op de markt staan meerdere vegan foodtrucks (stands). Om het park heen zijn nog heel veel vegan restaurants met erg lekkere opties.

Handig om te weten over het Mauerpark

Flohmarkt im Mauerpark 
Adres: Bernauer Straße 63–64, 13355 Berlin – Mitte
OV: M10 Bernauer Strasse/Wolliner strasse, U2 Eberswalderstrasse, U8 Bernauer Strasse
(volg de menigte en je komt er vanzelf!).
Geopend: elke zondag van 08.00 tot 18.00 u. (niet op landelijke feestdagen!)
Toegang: gratis

2 thoughts on “Mauerpark Berlijn, wat is er te doen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *