In het winkelmandje van: Robin Fontijn

vegan boodschappen doen

Wie is Ronin Fontijn?

Ik ben Robin, 18 jaar en ik woon de ene week samen met mijn vader, broertje, stiefmoeder en haar twee zoons in Zuidlaren en de andere week samen met mijn moeder en broertje in Zeegse. Ik doe nu de opleiding Food, Life and Innovation in Groningen. Met deze opleiding leer je alles over voedsel, vanaf de bron tot op je bord. Alles bij deze opleiding heeft te maken met voedsel, smaak, beleving, milieu en gezondheid. Vanuit deze opleiding heb ik afgelopen schooljaar stage gelopen bij Vegalifestyle.nl. Ik houd al zo lang als ik me kan herinneren van koken en bakken, dit begon bij cupcakes, maar inmiddels kook ik thuis vaker dan mijn moeder. . In eerste instantie omdat ik veel last had van buikpijn en een maand wou proberen plantaardig te eten om te kijken of dit zou helpen. In die maand ben ik echt gaan kijken naar de redenen waarom mensen vegan zijn, tijdens deze periode besefte ik me steeds meer over de vee industrie en dat dat iets was waar ik niet aan mee wou werken. Na die maand ben ik van plantaardig naar vegan gegaan.

Hoe lang ben je al vegan?

Ik ben vegan sinds 2 april 2018, ruim 2 jaar nu.

Wat is jouw favoriete vegan product?

De Albert Heijn focaccia gegrilde groente, dat is echt mijn life saver als ik buiten de deur snel iets te eten nodig heb.

Wat zou jij heel graag vegan willen zien?

Vegan kant en klare stokbrood kruidenboter!

Is boodschappen doen lastiger geworden nu je vegan bent?

In het begin was het lastig omdat je echt nog moet ontdekken wat er allemaal vegan is in de supermarkt, maar ik denk dat het nu niet veel ingewikkelder is dan de gemiddelde Nederlander die zijn boodschappen doet, alleen moet ik soms bij producten die ik nog niet kende even de ingrediëntenlijst checken.

Zit er een product in jouw mandje wat je nog niet eerder hebt gekocht?

Volgens mij niet. Ik koop niet elke week het zelfde, maar ik heb wel mijn vaste producten. Zo heb ik de wasa vezelrijk crackers al een tijdje niet gehaald, maar deze keer heb ik ze wel weer meegenomen.

Heb jij nog tips, do’s en don’ts voor onze lezers die willen overstappen naar een veganistische lifestyle?

Als je graag vegan wil worden maar je hebt een dierlijk product dat je heel erg lekker vindt dat je tegenhoudt; vervang de producten die je kunt missen voor plantaardige alternatieven en ga op zoek naar je favoriete vegan producten. Gun jezelf, tot dat je die behoefte niet meer hebt, om dat ene ding nog te eten. Je hoeft niet alles of niets te doen.

Wat is je favoriete hotspot?

I loooove the vegan junkfood bar! Dat is echt een plek waar iedereen die zin heeft in junkfood heen kan, of je nou vegan bent of niet.

Wat is jouw favoriete recept?

Dat is zeker weten de Mango Tofu Curry. Deze is super makkelijk en snel te maken.

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Wil jij ook een kijkje geven in jouw winkelmandje? Mail ons dan voor de vragenlijst info@vegalifestyle.nl

5 thoughts on “In het winkelmandje van: Robin Fontijn

 • Daniëlle says:

  Wat leuk Robin jouw enthousiaste verhaal! Ik woon ook in Zuidlaren dus vond t grappig te lezen dat jij daar deels ook woont! Die Bedda kaas op de foto is vast niet bij onze jumbo toch? Anders ren ik gelijk even heen haha!

  • Vega Lifestyle says:

   Hoi

   Wat leuk en toevallig. Robin werkt op de broodafdeling bij de Jumbo in Zuidlaren. Volgens mij is die kaas daar inderdaad niet.

  • Robin Fontijn says:

   Heyy, Robin hier! Die bedda kaas hebben we inderdaad niet bij onze jumbo. Je kan m wel krijgen als je via de pickup point je boodschappen laat bezorgen of afhaalt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *