Blijf jij deze vakantie in Nederland? Wij hebben leuke tips.

Nederland een leuk vakantie land

Blijf jij deze vakantie in Nederland? Of ben je opzoek naar leuke dagjes (uitjes) in Nederland. Dan is dit artikel echt iets voor jou!

In Nederland is er van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld op avontuur in de natuur of maak een meerdaagse trektocht of. De keuze is reuze, in Nederland om te doen. Wij delen een aantal leuke tips, die wij zelf ervaren hebben met je.

Jeepsafari in Drenthe

Als ik terug denk aan deze excursie, lach ik nog steeds van oor tot oor. Het klinkt misschien suf, maar echt wat was dit gaaf. Natuurlijk weetje dat je geen enge dieren tegenkomt. Wel kun je Nederlands wild tegen komen, maar dan zou je met de vroege of late excursie mee moeten gaan. Wij waren midden op de dag, dan is het meeste wild verstopt in het bos. Het is echt een beleving op zich. Ook voor kinderen erg leuk, er waren tijdens onze tocht meerdere kinderen mee en die vonden het erg leuk. Meer over deze toffe trip kun je in dit artikel lezen: Jeepsafari Drenthe echt een aanrader

jeep safari in Drenthe

Pak een natuurgebied

In de Amsterdamse waterleidingduinen kun je je prima een aantal dagen vermaken. Als je steeds naar een andere ingang gaat om te beginnen of gewoon om daar te lopen, beestjes te zoeken of … Je kunt dan in de buurt bijvoorbeeld een B&B pakken of een hotel, vakantiehuisje of ….

Hier lees je alles over de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Amsterdamse-waterleidingduinen een prachtig natuurgebied.

Zwanenwater

Het Zwanenwater is ook een prachtig natuurgebied. Je kunt er uren lopen en genieten van de mooie natuur. Het is er super leuk om alleen te lopen. Maar ook als je dieren wil zoeken. Er zitten veel vogels, maar ook amfibieën, insecten etc…

Je kunt er ook op verschillende plekken heerlijk picknicken.

En heb je het gezien in de natuur? De zee is om de hoek. Je kunt dan lopend of een klein stukje met de auto en dan daar parkeren. En de rest van de dag lekker vertoeven op het strand. En ideale combinatie.

Alles over het zwanenwater lees je hier: Zwanenwater een super mooi natuurgebied

En zo zijn er in Nederland in elke provincie heel veel natuurgebieden.

Vegan B&B

Ben je opzoek naar een leuke vegan B&B dan kunnen wij vanuit onze eigen ervaring de Groene mus aanraden. Je wordt er vriendelijk ontvangen, de kamers zijn erg mooi en duurzaam ingericht, het ontbijt is heerlijk. In dit artikel lees je onze leuke ervaring met de Groene Mus: Vegan B&B De Groene Mus

Vegan B&B de Groene mus

Stedentrips in eigenland

In Nederland zijn heel veel toffe steden om te bezoeken. In Groningen kun je niet alleen super leuk winkelen, er zijn ook heel veel vegan hotspots en er is van alles te doen in en om het centrum. Alles over Groningen kun je in dit artikel lezen.

Meppel

Meppel is ook een super leuke stad om eens te bezoeken tijdens je zomervakantie. En nog leuker is het daar op donderdag tijdens de zomervakantie. Dan is het Donderdag Meppeldag. Er is dan van alles te doen in en om het centrum. Rommelmarkt in de ochtend, Op alle pleinen staat een podium waar onder andere muziek en shows gegeven worden. Er zijn ook best wel wat vegan hotspots in Meppel, hier lees je er alles over.

Zwemmen in een van de vele mooie zwemplassen die Nederland rijk is

De natuur in Nederland is echt prachtig. Zoveel mooie natuurgebieden, parken en natuur plassen. De ene zwemplas is nog mooie dan de andere. We hebben in een artikel de mooiste zwemplassen van Drenthe op een rijtje gezet.

Zwemplas

Zwembaden

En naast de mooiste zwemplassen mogen natuurlijk ook de leukste zwembaden niet ontbreken. Wij hebben ze allemaal bezocht en alles op een rijtje gezet in ons artikel over de leukste zwembaden.

Giethoorn

Een dagje Giethoorn is ook zeker een aanrader. Je kunt er op allerlei manieren het water verkennen. Met een fluisterbootje, waterfiets of … Wat is er te doen in Giethoorn?

Wat is er allemaal te doen in Giethoorn?

We zouden dit artikel regelmatig updaten en aanvullen met nieuwe avonturen die wij in ons mooie land beleefd hebben. Heb je leuke tips? Mail ze gerust info@vegalifestyle,nl

Centerparcs

Een dagje of een weekendje CenterParks is ook altijd leuk! Center Parcs locaties in Nederland